Houten tafel lakken? Heb geen lak aan je tafelblad

Zelf een tafel lakken is een verfklus die voor iedereen goed te doen is, ongeacht hoe ervaren je bent als schilder. Via deze blog helpen we je een handje. Hieronder vertellen we je meer over een tafel lakken, waarbij we dieper ingaan op het soort lak voor een tafel waar je voor kunt kiezen. Ook vertellen we je meer over de voorbereidende stappen en laten we zien hoe een tafel lakken in zijn werk gaat. De juiste lak voor een houten tafel vind je binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl.

Dekkende of transparante lak voor houten tafel?

Zoek je een lak voor jouw tafel, dan is de keuze ruim bij Verfwinkel.nl. De kans dat je hier niet slaagt is nihil, want wij hebben echt iedere soort tafel lak. Zelfs als je iets specifieks zoekt, van een harde lak voor jouw tafel tot een ultra matte lak voor een eiken tafel, hebben wij het. Wij zorgen ervoor dat een verfklus zoals een houten tafel lakken een succes wordt.

Vooraf dien je een aantal keuzes te maken. Wil je jouw tafel lakken met een dekkende of een transparante lak? Aan dekkende producten van een hoge kwaliteit is geen gebrek. Kies bijvoorbeeld voor deze Sigma S2U Nova Gloss, deze Sigma S2U Nova Satin of deze Sikkens Rubbol XD High Gloss.
Wil je juist een transparante lak op je tafel aanbrengen, dan zijn deze Trae-Lyx Naturel, deze Trae-Lyx Project Meubellak – Ultra Mat en deze Glitsa Meubellak Eiglans iets voor jou. Vooraf het hout behandelen kan met een grondlak zoals deze Trae-Lyx Naturel Grondlak – Kleurloos. Een andere populaire optie van dit moment is Skylt lak voor je tafel.

Daarnaast zijn er diverse glansgraden waar je uit kunt kiezen. Wil je de tekening van het hout accentueren met met mat lak of ga je een houten tafel lakken met een meer glanzende variant zoals zijdeglans, eiglans of hoogglans? De keuze is geheel aan jou. Bovendien kun je een lak voor een houten tafel in allerlei kleuren laten mengen. Zelfs een tafel lakken met bootlak is mogelijk. Glanzende botenlak op je tafel is ijzersterk en ziet er geweldig uit. Hierbij heb je de keuze uit verschillende merken, zoals Ruwa Jachtlak of Rambo Pantser Jachtlak. Houd er wel rekenijg mee dat Jachtlak geschikt is voor gebruik buiten.

Voorbereidingen tafel lakken

Ten eerste is het belangrijk om te beschikken over de juiste hulpmiddelen voor het lakken van een tafel. Voor het aanbrengen van lak op een tafel kun je gebruikmaken van zowel kwasten als lakrollers. Een keuze voor één of beide zal voornamelijk afhangen van het soort oppervlak dat je gaat lakken. Grote oppervlakken kun je sneller lakken met behulp van een roller, terwijl kwasten meer geschikt zijn voor kleinere oppervlakken, precisiewerk en lastige hoeken.

Zijn er oppervlakken in de buurt die je wilt beschermen, dan kun je kiezen voor afdekfolie of afdekpapier. Daarnaast is het aan te raden om te beschikken over een stofzuiger, zodat de stof die vrijkomt tijdens het schuren meteen kan worden opgeruimd.

Tafel schuren en lakken

Ga je een houten tafel van lak voorzien, dan zul je oppervlak vooraf moeten voorbereiden. De tafel schuren is hierbij een onmisbare stap. Dit geldt voor vrijwel iedere houtsoort. Een eiken tafel schuren en lakken wordt dus ook aangeraden. Deze handeling zorgt ervoor dat de verf zich beter kan hechten. Middelgrof schuurpapier (P150 – P180) is zowel geschikt voor kaal hout als eerder behandeld hout (een tafel opnieuw lakken is mogelijk). Binnen ons assortiment vind je de juiste schuurmaterialen voor deze klus. Na het schuren maak je de tafel geheel stofvrij.

Lak voor tafel aanbrengen

Voordat je jouw tafel lak gaat gebruiken, dien je het goed door te roeren. Vervolgens gebruik je een kwast en/of roller om de lak op de tafel aan te brengen. Aangeraden wordt om minimaal drie lagen lak aan te brengen, waarbij je tussen de lagen rekening houdt met de droogtijd van de lak. Tussendoor schuren is optioneel, waarbij je het beste zeer fijn schuurpapier kunt gebruiken. Op deze manier kun je diverse soorten tafels lakken, waaronder een eiken tafel lakken.

Zoek je een alternatief voor een tafel lakken of staat je tafel buiten? Dan is een tafel beitsen wellicht iets voor jou. Ook voor deze klus vind je passende producten binnen het ruime aanbod van Verfwinkel.nl.

Tafel lakken met onze producten

Een tafel lakken is geen lastige klus. Je hoeft geen professionele schilder te zijn om deze verfklus te klaren. Zelfs zonder ervaring kun je dit helemaal zelf doen. Een goed resultaat behaal je met de producten uit ons assortiment. Bekijk onze lakverf en ontdek het beste product voor jouw tafel. Wij zorgen ervoor dat je jouw tafel kunt lakken met uitstekende producten voor scherpe prijzen. Bestel daarom nu jouw lakverf bij Verfwinkel.nl.

Tafel lakken FAQ

Hoe tafel lakken?
Zorg ervoor dat je alle benodigde spullen in huis hebt, bijvoorbeeld kwasten/rollers en schuurmaterialen. Bereid het oppervlak voor door het te schuren. Vergeet niet het stof weg te borstelen, om te voorkomen dat het in de laklaag terechtkomt. Na deze voorbereidende stap kun je jouw tafel lakken met één van onze lakproducten.

Welke lak voor eiken tafel?
Wil je een eiken tafel lakken, dan raden we aan om te kiezen voor Skylt lak 

Welke lak voor houten tafel?
Naast een Skylt lak zit je bij merken zoals Sigma, Sikkens, Avis Interieurlak PU Aqua Mat, Trae-Lyx en Glitsa altijd goed voor producten van een hoge kwaliteit.

Trae-Lyx Naturel 2K - Ultra Mat
Trae-Lyx Naturel 2K - Ultra Mat
5 van 5 sterren score op Trustpilot
34 reviews
17,38 14,36 25,78 21,31
SKYLT Original 2K Lak
SKYLT Original 2K Lak
5 van 5 sterren score op Trustpilot
16 reviews
31,95 26,40 49,95 41,28
Glitsa Meubellak Eiglans
Glitsa Meubellak Eiglans
5 van 5 sterren score op Trustpilot
5 reviews
27,95 23,10 37,49 30,98
Ruwa Jachtlak
Ruwa Jachtlak
van 5 sterren score op Trustpilot
0 reviews
14,95 12,36 17,99 14,87

Lees ook: